Aktuális információk babaváró hitellel kapcsolatban

Aktuális információk babaváró hitellel kapcsolatban

2020-03-21 08:49:34
Forrás: Bankmonitor

Babaváró hitelek továbbra is igényelhetőek a bankokban!

Ha gyermeket vár egy fiatal pár, akkor viszont a Babaváró hitel igénylését nem éri meg elhalasztani.


Kérje szakértő kollégánk segítségét!

Regisztráljon a www.flat4you.hu/hitelügyintézés menüpont alatt , és felvesszük önnel a kapcsolatot 24 órán belül!


Aki teheti az a jelenlegi járvány ideje alatt otthon marad, éppen ezért sokan elhalasztják hiteligénylésüket is. A várható recesszió hatásai miatt is érdemes mindenkinek alaposan átgondolnia a hitelfelvételt. Ugyanakkor a Babaváró hitel igénylését a már gyermeket váró fiatal párok nem igazán halaszthatják el.

Miért érdemes a Babavárót gyermeket váró pároknak igényelnie?

A Babaváró hitel (más néven Babaváró támogatás) egy maximum 10 millió forint összegű, szabad felhasználású, ingatlanfedezet nélküli támogatott kölcsön. A támogatás módja pedig a futamidő alatt született gyermekek számától függ:

  • Ha az első 5 év alatt gyermek születik, akkor a kölcsön a teljes futamidőre kamatmentessé válik (az első 5 évben a konstrukció enélkül is kamatmentes)
  • A második gyermek születésekor elengedik a tartozás 30%-át
  • A harmadik baba érkezésekor pedig elengedik a teljes tartozást

Továbbá kérhető az első és második baba születésekor, hogy a törlesztési kötelezettséget 3 évig szüneteltessék. Gyermeknek minősül a támogatások szempontjából a terhesség 12. hetét betöltött magzat is.

Fontos azonban, hogy csak a Babaváró kérelem beadását követően született gyermekek számítanak a konstrukciónál, a korábban meglévő gyermekekre nem jár semmilyen kedvezmény. Éppen ezért a gyermeket váró pároknak érdemes megigényelniük a konstrukciót, mert egyből érvényesíteni is tudják a teljes futamidőre járó kamatmentességet.

Milyen pénzügyi előnyt jelent a Babaváró hitel kamatmentessége?

Nagyon át kell gondolni az igénylés elhalasztását abban az esetben, ha a pár hölgy tagja már terhes. Egy gyermek születése ugyanis 6,2 millió forint pénzügyi előnyt jelentene ahhoz képest, ha nem születne gyermeke a párnak a kölcsön futamideje alatt.https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/bankmonitor-wordpress-live/wp-content/uploads/2020/03/19142810/Babav%C3%A1r%C3%B3-hitel-egy-gyermek-sz%C3%BClet%C3%A9s%C3%A9vel-%C3%A9s-an%C3%A9lk%C3%BCl-300x220.jpg 300w, https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/bankmonitor-wordpress-live/wp-content/uploads/2020/03/19142810/Babav%C3%A1r%C3%B3-hitel-egy-gyermek-sz%C3%BClet%C3%A9s%C3%A9vel-%C3%A9s-an%C3%A9lk%C3%BCl-205x150.jpg 205w">Sokan gondolhatnák, hogy a kérdés nem lényeges, azonban az MNB 2020. márciusában kiadott Hitelezési jelentése alapján az igénylők közel harmada az első hónapban kérte a törlesztés szüneteltetését, azaz megszületett a gyermekük.

Igényelhető Online a Babaváró hitel?

A halasztással tehát ezek a házaspárok rosszul járhatnak, érdemes nekik beadni az igénylésük. Ugyanakkor át kell gondolniuk, hogy mit tudnak vállalni a várható gazdasági visszaesést is figyelembe véve.

Ha be is adják az igénylést nem mindegy hogyan teszik meg azt. Érdemes megnézni hogyan tudják a legegyszerűbben, a legkevesebb személyes találkozással megigényelni a konstrukciót. Az ERSTE Online Babaváró Hitel választásával – melyet kizárólag a Bankmonitoron keresztül lehet igényelni – szinte minden elintézhető online, otthonról kényelmesen, biztonságban. 

Szakértő kollégák telefonon segítenek az igénylőlap kitöltésében és a dokumentumok felcsatolásában. Az igénylőknek pedig csupán egyszer, szerződéskötéskor kell megjelenniük az előre leegyeztetett időpontban az ERSTE Bank fiókjában.

Nem mindent lehet sajnos online elintézni. Szükség lehet munkáltatói igazolásra is, ezt érdemes minél hamarabb kikérni. A dokumentumot kiállításától számítva 30 napig fogadja el a bank, viszont a jelenlegi helyzetben nem lehet tudni mennyire lesz nehézkes a papír beszerzése a későbbiek során.

Ugyanakkor szakértőink elmondása alapján már elektronikus úton is ki lehet kérni a TB igazolást. Ez további könnyebbséget jelenthet az igénylőknek.

Mindenek előtt érdemes arról tájékozódni, hogy megfelelnek-e az érdeklődők a Babaváró hitel igénylési feltételeinek. Ehhez érdemes a Bankmonitor ERSTE Online Babaváró Hitel Kalkulátorát használni, amely pár adat megadását követően megmutatja erre a kérdésre is a választ.